5 MEI 2009 HOMOMONUMENT WESTERKERK AMSTERDAM
(ism. het Aidsfonds)

In 2008 had Meubel Stukken alle festiviteiten op het Homomonument georganiseerd, in 2009 concentreerden wij ons alleen op de ShowYouAreAwareShow. Dat jaar niet twee shows (5 mei en Gay Pride), maar 1 show, waarbij we alles uit de kast hadden gehaald om zoveel mogelijk publiciteit te genereren voor de problematiek rond HIV en aids, met name rond de discriminatie van mensen die besmet zijn met het virus.

De shows werden lovend ontvangen door de Nederlandse pers, het Parool noemde het initiatief zelfs briljant in de “highbrow” afdeling van hun Smaak Matrix! Het publiek vond het prachtig en het Homomonument leefde weer door de feestelijke show met een diepere betekenis. De show van 2009 was opgedragen aan Charles Lucker aka Vera Springveer, de aan de gevolgen van aids overleden androgyne performer en presentatrice van de allereerste show op 5 mei 2008.

Maar liefst 15 ontwerpers en stylisten deden in 2009 mee en hadden allen de opdracht gekregen 1 outfit te ontwerpen of samen te stellen in de kleur rood. De lijst van deelnemers was groter dan ooit. Bas Kosters Studio, EnD, Marlies Dekkers, Sebastic, YourcupofT, Miss Blackbirdy, Deux d’Amsterdam, Ruud van der Peijl & The Local Spastics, Nieuw Jurk, Addy van den Krommenacker, Kuyichi, Jan Taminiau, Mada van Gaans, Roel Schagen & Frans Molenaar en Antoine Peters gaven acte de presence op het pleintje achter de Westerkerk.